Anne Snick

Stel een vraag

Ik wil begeleiding geven

Wie ik ben en wat ik doe Ik geef lezingen en workshops over hoe de economie zich kan aanpassen aan de context van het Antropoceen.
Nog wat meer info over mij Na mijn doctoraat aan de KU Leuven deed ik enkele jaren onderzoek en verdiepte me vervolgens in de problematiek van armoede en uitsluiting, maar ook in hoe een meer sociale en solidaire economie hier een antwoord op kan bieden. De mechanismen die tot armoede leiden verklaren ook de ecologische crisissen, en mijn focus verbreedde dus tot duurzaamheid. Ik hanteer een systeemanalyse (gebaseerd op process ecology) en besteed met name aandacht aan de rol van het geldsysteem in een (al dan niet) duurzaam economisch systeem. In opdracht van de Vlaamse overheid schreef ik oa een handboek over lokale muntsystemen. Momenteel werk ik deels freelance (lezingen, workshops, publicaties), terwijl ik ook deeltijds onderzoeker ben in een onderzoeksproject naar hoe STEM-onderwijs aangepast kan worden met het oog op de grote uitdagingen van vandaag. Ik werk graag zoveel mogelijk participatief en cocreatief, gebruik makend van de wijsheid en ervaring van mensen op het terrein; wat ik bijbreng is de vaardigheid van praktijkmensen om met een systeembril naar hun eigen realiteit te kijken en op die manier nieuwe mogelijkheden te leren zien.
Wat ik niet doe Ik ben geen expert die 'technische' antwoorden biedt op financiële of juridische vragen, noch op zeer concrete problemen. Wat kan dat kosten? Laten we er over praten

Ik ben aangesloten bij Smart coop en werk met een dagcontract; naargelang de vraag en de mogelijkheden van de klant wordt een prijs afgesproken.

Beschikbaarheid

contacteer mij via CircleAid

Soort begeleiding

advies, begeleiding

Bij deze expertise

  • Allround Circulaire Economie
  • Educatie
  • Ondernemerschap

Dit type begeleiding

  • Co-creatie

In deze sector

  • Onderwijs & Educatie
  • Overheid
  • Sector-overschrijdend / geen specifieke sector
  • Sociaal-cultureel / Middenveld

Mijn ervaring