Over CircleAid

CircleAid in de kijker

CircleAid houdt een weloverwogen spreidstand aan. Enerzijds is het platform er voor zowel gevestigde waarden als voor innovatieve starters. Anderzijds richt het zich tot begeleiders die hun ervaring rond circulaire economie en rond ondernemen willen doorgeven. Reken je jezelf tot een van deze twee kampen? Dan kan CircleAid jullie met elkaar in contact brengen.

Wat kan een begeleider betekenen?

De ene begeleider trekt korte sprints met zijn mentee, terwijl de andere het perfect ziet zitten om een volledig parcours met hem mee te lopen zodat hij al doende kan leren. Weer andere begeleiders combineren naar hartenlust sprint- en marathontactieken. Zo komen jullie samen tot een oplossing, of het nu een antwoord op een concrete vraag is of een compleet begeleidingstraject. Welke sectoren en expertisegebieden aan bod komen, kan je lezen in het trefwoordenoverzicht.

Op welke soorten begeleiders kan CircleAid rekenen?

CircleAid kan terugvallen op de kennis en expertise van allerlei soorten begeleiders. Dat kunnen intermediairen zijn die gratis raad geven, zoals facilitatoren van Vlaanderen Circulair of de bedrijfsadviseurs van VLAIO maar evengoed experts in intellectuele eigendom die betalend advies verstrekken. Telkens gaat het om mensen die ervaring met een aspect van de circulaire economie en/of het ondernemen konden voorleggen aan onze stuurgroep van professionals. Zij selecteerden de begeleiders met zorg, op basis van onder meer hun affiniteit met de sectoren, hun capaciteiten binnen de expertises en hun referenties.

Wil je meer weten over de begeleiders of wil je zelf begeleider worden? Ga gerust eens kijken op deze pagina.

Wat kost CircleAid?

Het gebruik van CircleAid is gratis, net als alle conversaties die via het platform verlopen. De begeleiders bepalen zelf wat ze aanrekenen voor hun advies of begeleiding en geven dat duidelijk aan op hun profiel.

Wat garandeert een goede samenwerking op CircleAid?

CircleAid draait op de samenwerking tussen jou en je begeleider. Die verloopt nog vlotter met deze spelregels.

  1. Omschrijf je profiel zo gedetailleerd mogelijk: meer informatie betekent meer kans op een match.
  2. Baseer jullie samenwerking op vertrouwen en een open communicatie.
  3. Ga 100% voor jullie engagement: maak tijd voor elkaar en kom afspraken na.
  4. Verwar CircleAid niet met cruise control: je begeleider helpt je op weg en reikt inzichten aan, maar jij hakt de knopen door.

CircleAid is een initiatief van Vlaanderen Circulair en OVAM, met medewerking van Agentschap Innoveren en Ondernemen. Stel ze gerust via circleaid@vlaanderen-circulair.be.